.

Странната планина Кайлас

В индуистките химни за  свещената планина на Хималаите -  Кайлас се говори като за място  където ""...лекото става тежко, а тежкото - леко. Там животът става смърт, а смъртта - живот". Според митовете,на Кайлас живее в

Странната планина Кайлас
В ин
уистките химни за  свещената планина на Хималаите -  Кайлас се говори като за място  където ""...лекото става тежко, а тежкото - леко. Там животът става смърт, а смъртта - живот".

Според митовете,на Кайлас живее великият бог на движението и разрушението Шива със своята свита от божества и духове.

В края на 90-те години на миналия век западната преса съобщи, че група американски алпинисти за първи път изкачила един то върховете  редом с Кайлас. След известно време резултатите от тази експедиция се превърнали в сензация - в течение на две години след изкачването, здравите тридесетгодишни спортисти започнали стремително  да се състаряват и скоро починали от различни заболявания. Лекарите не могли да дадат обяснение на това явление...

В много древни текстове за Кайлас се повтаря едно и също: никой от смъртните не смее да изкачи планината, където обитават безсмъртните, начело в Шива. Този, който види божествените ликове, трябва да умре...

Интересно е да се отбележи, че височината на Кайлас е 6666 метра, тя има пирамидален връх, самотно възвисяващ се над заобикалящия го Тибетски хребет.


Хората, които се приближават до Кайлас, усещат как краката им ставата като чужди. Според признанията им, правейки крачка, сякаш хвръкваш нагоре.  Изчезва чувството за страх и тревога за бъдещето. В подножието на планината започват видения, човек понякога не може да изрази с думи мислите си. В религиозен план това явление се тълкува като своеобразен печат на духовете, забрана за празнословие.


Много векове Кайлас е била свещено място за индуси и будисти, а преди това - център на шамански мистерии, където се извършвали  масови кървави жертвоприношения.


Ако от главната пирамида в Тибет - планината Кайлас - се спусне ос към противоположната страна на земното кълбо, то тя ще достигне точно до … остров Пасха с неговите загадъчни каменни статуи.

Ако съединим по меридиана пирамидалната планина Кайлас с египетските пирамиди, то продължението на тази линия отново ще доведе до остров Пасха, а разстоянието от Кайлас до египетските пирамиди съставлява точно една четвърт от меридианното разстояние Кайлас - Пасха.

Освен това, ако съединим остров Пасха с мексиканските пирамиди, то продължението на тази линия достига до планината Кайлас, а разстоянието от Пасха до пирамидите е също една четвърт от меридианната линия Пасха - Кайлас.


Ако се съедини с мислена линия монумента Стоунхендж с пирамидата Кайлас, то продължението й отново достига до остров Пасха, а разстоянието от Кайлас до Стоунхендж е точно една трета от разстоянието Кайлас - Пасха.


А ако приложим това правило за едната третина, но тръгвайки от остров Пасха  попадаме на Бермудския триъгълник.



В древните тибетски религиозни текстове, а и у Блаватска се посочва, че до Всемирния потоп Северният полюс се е намирал в района на Тибет и бил “обител” на “синовете на боговете”, а потопа е бил предизвикан от смяната на полюсите на Земята. Възможно е, именно планината Кайлас да е била точката на бившия северен полюс, а загадъчните строители на пирамидите да са отразили, посредством височината на пирамидите в Тибет, разстоянието до предстоящата или отминалата промяна на полюсите.



Трябва също да се отбележи, че главното западно “огледало” в Кайлас е насочено точно към Египетските пирамиди, а двете северни - към мексиканските. Между другото, египетският свинкс гледа по посока на Кайлас.

Може да се предполага, че  тази система е била създадена някога от някого  с цел връзка на Земята с космоса.


За туристите Кайлас бил открит сравнително скоро. Преди това дългият път към планината бил известен само на посветени. И досега разливащата се от Кайлас светлина и внезапно  изникващите контури на многоръка фигура, карат хората да вярват в легендите, че там живее Шива... 

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...