Интересно и забавно

Червен тибетски мастиф е най-скъпото куче в света

Срещу сумата от 1 милион паунда можете да се сдобиете с най-скъпото куче в света.

Тибетски мастиф с червена козина стана най-скъпото куче в света, след като беше продадено за 'скромната сума' от 945 000 паунда. Кучето Хонг Донг било купено от бизнесмен от Северен Китай. То е щастливо, че новият му собственик е мултимилионер, защото високата цена на Хонг Донг няма да попречи на диетата му - достатъчно пилешко и говеждо месо, подправени с китайски вкусотии като морска краставица и морски охлюви. Освен това собственикът на четирикракото ще има нужда и от голяма къща, тъй като възрастните тибестки мастифи са известни с големите си размери, те достигат до 130 кг, колкото тежи и по-едър играч на ръгби.

Високата цена на кучето показва, че червеният тибетски мастиф се превръща в символ за социален статус в Китай, заменяйки бижутата и колите. Не само защото червеното се смята за цвета на късмета, тибетските мастифи са считани за свещени животни, които благославят собствениците си със здраве и сигурност. Тибетците вярват, че кучетата имат души на монаси и монахини, които не били достатъчно добри, за да се преродят в хора или да отидат в Шамбала, небесното царство.

Сред собствениците на тази порода кучета са били кралица Виктория, крал Джордж IV и Чингиз Хан, който включил 30 000 кучета в армията си при опита си да завладее Западна Европа. До момента най-скъпото куче в света беше тибетския мастиф Ред Лайън (Червен лъв), който миналата година беше продаден за 915 000 паунда.


Как да храним малко кученце

LED плафониери за магазини за домашни любимци

Здравата връзка между тенис играчите и техните домашни любимци

Резултати и печеливши числа за EuroMillions

7 известни футболисти, които са горди собственици на кучета

Реклама